Lastenhuone

Kaupallisessa yhteistyössä Jollyroom*

Lastenhuone

Lastenhuoneen sisustus on tärkeä osa kodin kokonaisuutta, sillä se on paikka, jossa lapsi viettää suuren osan ajastaan. Huoneen sisustus voi vaikuttaa lapsen kehitykseen ja mielialaan, joten sen suunnittelussa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota lapsen tarpeisiin ja mieltymyksiin.

Laaja valikoima tuotteita edullisesti lastenhuoneeseen tästä.*

Yksi mielenkiintoinen aihe lastenhuoneen sisustuksessa on ekologisuus. Ympäristön huomioiminen sisustuksessa on tärkeää niin ekologisista kuin eettisistäkin syistä. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia vinkkejä ekologisen lastenhuoneen suunnitteluun.

 1. Valitse kestävät materiaalit
  Lastenhuoneen kalusteiden ja tekstiilien valinnassa kannattaa suosia kestäviä ja ekologisia materiaaleja. Esimerkiksi puu, bambu ja kierrätysmuovista valmistetut materiaalit ovat hyviä vaihtoehtoja. Huonekalujen valmistuksessa kannattaa suosia paikallisia valmistajia, jotta välttyy pitkiltä kuljetusmatkoilta.
 2. Kierrätä ja uusiokäytä
  Lastenhuoneen sisustuksessa voi hyödyntää kierrätettyjä materiaaleja ja esineitä. Esimerkiksi vanhat huonekalut ja lelut voi kunnostaa ja tuunata uuteen uskoon. Kierrätyskeskuksista voi löytää edullisia ja persoonallisia sisustusesineitä, kuten vanhoja kirjoja, astioita ja leluja.
 3. Suosi luonnonmukaisia tekstiilejä
  Lastenhuoneen tekstiilien valinnassa kannattaa suosia luonnonmukaisia materiaaleja, kuten luomupuuvillaa, pellavaa ja hamppua. Nämä materiaalit ovat hengittäviä ja allergiaystävällisiä, eikä niiden valmistuksessa käytetä haitallisia kemikaaleja.
 4. Käytä energiaa säästäviä valaistusratkaisuja
  Valaistuksen suunnittelussa kannattaa suosia energiaa säästäviä ratkaisuja, kuten led-valoja. Valonlähteiden määrä kannattaa suunnitella niin, että huoneeseen tulee tarpeeksi valoa, mutta samalla vältetään turhia valopisteitä.
 5. Hyödynnä luonnonvaloa
  Hyvä valaistus on tärkeää lastenhuoneessa, mutta kannattaa hyödyntää myös luonnonvaloa. Huoneen ikkunoita kannattaa suunnitella niin, että niihin tulee mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Verhojen valinnassa kannattaa suosia kevyitä ja ohuita materiaaleja, jotta valo pääsee mahdollisimman hyvin sisään.
 6. Käytä ympäristöystävällisiä siivousaineita
  Lastenhuoneen siivouksessa kannattaa käyttää ympäristöystävällisiä siivousaineita, jotka eivät sisällä haitallisia kemikaaleja. Monet luonnonmukaiset siivousaineet ovat myös hypoallergeenisia, mikä on tärkeää allergioiden tai astman kanssa kamppaileville lapsille.
 7. Suunnittele huone toimivaksi ja järjestelmälliseksi
  Toimiva ja järjestelmällinen huone suosii kestävyyttä ja ekologisuutta. Suunnittele huone niin, että tavarat on helppo laittaa omille paikoilleen ja järjestää. Tämä vähentää tarvetta hankkia uusia huonekaluja ja säilytysratkaisuja.

Ekologinen lastenhuone ei tarkoita tylsää tai rajoittunutta sisustusta, vaan se on mahdollisuus hyödyntää luovuutta ja persoonallisuutta suunnittelussa. Samalla ekologisuus on vastuullinen ja kestävä valinta, joka edistää parempaa tulevaisuutta myös lapsillemme.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *